7 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Sigarayı Bırakmaya Ne Dersiniz?

7 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sigarayı Bırakmaya Ne Dersiniz?

Yapılan araştırmalara göre, Dünyada yılda 4 milyon insan sigaradan ölüyormuş. Ülkemizde de en çok ölüme sebep olan etkenlerin başında sigara geliyor. Sigaranın yol açtığı ölümler; trafik, terör ve iş kazalarından meydana gelen ölümlerin toplamından beş kat daha fazla olduğu söyleniyor…

“İçilen her sigara insan ömründen 11 dakika götürüyor”

Yarın 7 Şubat 2014 Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Sigarayı bırakmaya ne dersiniz? Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, bitkilerin yardımıyla sigaraya ‘Elveda’ diyebileceğimizi söylüyor.

Sigarayı bırakmanın insanlar için oldukça zorlayıcı bir durum olduğu herkes tarafından biliniyor. Unutmamak gerekir ki sigara bırakma eylemi kişinin direncine bağlı olduğu için kişisel eforun çok önemli bir rolü vardır. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, 7 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde sigarayı bırakmak isteyenlerin bitki çaylarından destek alabileceğini belirtiyor ve ekliyor “Karanfil çayı tüketmek sigarayı bırakmanıza yardımcı olacaktır.”

Karanfil İle Sigarayı Bırakma

7 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Sigarayı Bırakmaya Ne Dersiniz?

Yapılan bir klinik çalışmada karanfil tomurcukları ile hazırlanan çayın erkek sigara içicilerine bir ay süre ile uygulanması ile vücutta biriken nikotin maddesinin kotinin haline dönüşümünün hızlandırılarak hızla atılmasının sağlandığı bildiriliyor.

Karanfil çayı verilen gruptaki gönüllülerin yüzde 38’inde sigara yoksunluk belirtilerinin önemli ölçüde azaltılabildiği ve bu suretle herhangi bir zorlukla karşılaşmadan sigarayı bırakabildikleri bildiriliyor.

Yeşilada ayrıca melisa bitkisinin sigara bırakılmasına bağlı sinirlilik halinin giderilmesinde önemli bir katkı sağlayarak güzel aroması ile karanfilin lezzetini artıracağını belirtiyor.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada – Basın Bülteni’nden

Bir Cevap Yazın

© 2010 - 2018 Nihalce. Tüm Hakları Saklıdır.
Lestat
Önceki yazıyı okuyun:
Sağlıklı Bir Ara Öğün İçin Süt İçin!
Sağlıklı Bir Ara Öğün İçin Süt İçin!

Uzun zamandır günde yaklaşık 600 ml. süt içiyorum. İlk 300 ml. yi sabah kahvaltısı ile öğle yemeği arasında, diğer 300...

Kapat