Doğum Kilolarından Nasıl Kurtulurum?

Doğum Kilolarından Nasıl Kurtulurum?

Bu sorunun cevabı belli aslında. Az Ye – Spor Yap 🙂

İnci 7 aylık. Zaten pek iştahlı da emmedi beni. Sütüm gitti. Ek gıdaya da geçiş yaptık. Sıra geldi doğum öncesi ve sonrası alınan kiloları vermeye. Az yemek çözüm ama, asıl mesele diyet yapmaya konsantre olmakta. Pazar günleri yapılan sıkı kahvaltı sonrası “Yarın kesin diyete başlıyorum” dediğim diyetler ertesi gün öğleden sonra bozuluyor oldu. Yaklaşık 1 ay diyet yapmaya konsantre olamadım 🙂

Vakti zamanında (İnci’ye hamile kalmadan önce) azmedip ideal kiloma inmiştim. 50 kiloydum. “Amannn hamileyim artık ye gitsin, gelsin pastalar, börekler, kısırlar, tatlılar. Canım çiğ börek çekti, hadi yapalım. Tiramisu yapmıyoruz ne zamandır, hadi bugün onu yapalım derken jet hızıyla alınan kilolar şimdi psikolojimi tırmalar oldu.

“Yaz geldi çiçekler açtı arılar hep dolaştı” İnci’nin en sevdiği şarkı. Günde bu şarkıyı en az 20 kere söylüyorum. En az 20 kere “Yaz geldi diyet yapmalısın” cümleleri geçiyor beynimden. Ben öyle kilolarımla mutluyum diyenlerden olamadım. O yüzden hem mutsuzum hemde kiloluyum 🙂

Söylemesi ayıp 18 Nisan Pazartesi gününden beri diyetteyim. Evet evet bu sefer bozmadım. Şuan kendimi diyete konsantre olmuş hissettiğim için yazıyorum bu satırları 🙂 Henüz kaç kilo verdiğimi bilmiyorum. Tartılmadım. 2 Mayıs Pazartesi günü tartılacağım. Tartıda eksilen büyük bir rakam görmek istediğimden 2 hafta tartılmamayı tercih ettim. Eeee uzmanlarda demiyor mu sık sık tartılmayın diye?

Şuan spor yapamıyorum. İnci kucağımda evin içinde gezinmek, üst kata çıkıp inmek (evimiz dubleks) spor gibi geliyor. Aslında gibisi fazla bence düpedüz spor. Çünkü o kadar çok yoruluyorum ki, gece yorgunluktan uyuyamıyorum.

Evde Nasıl Zayıflarım?

Ekmek hiç yemiyorum. Pilav, makarna, tatlı hiç yok. Ama onun haricinde sevdiğim yemekleri az miktarda olsa tüketiyorum. Sabahları kahvaltı mutlaka yapıyorum. Yumurta, peynir, zeytin, mevsimi değil ama çeşit olsun diye domates ve salatalıktan oluşan kahvaltı tabağı hazırlıyorum çayla beraber yiyorum. Aralarda içim kazınırsa leblebi atıyorum ağzıma bir kaç tane iyi geliyor.

Öğlenleri İnci’ye hazırladığım sebze çorbası yoğurtla beraber iyi gidiyor. Yetmiyor o yüzden bir kaç saat sonra fındık, ceviz, badem herhangi birinden bir kaç tane yiyorum.

Akşam yemeği değişiyor.

  • Et yemeği, salata, yoğurt
  • Sebze yemeği, salata, yoğurt
  • Bakliyat yemeği, salata, yoğurt.

Yoğurdu bolca tüketiyorum. Ve olmazsa olmazım bolca pul biber. Metabolizmayı hızlandırıyor ve en önemlisi iyi geldiğine inanıyorum.

Şimdilik diyetim böyle devam ediyor. İnanıyorum, başaracağım. Sizde inanın, başarın.

Bir Cevap Yazın

© 2010 - 2018 Nihalce. Tüm Hakları Saklıdır.
Lestat
Önceki yazıyı okuyun:
Bebeklerde Yenidoğan Sarılığı
Bebeklerde Yenidoğan Sarılığı

Bebekle ilk tanışma anından itibaren hissediyorsun anne olduğunu. Anneliğin tarifi mümkün değil. Anca anne olunca anlaşılan tarifsiz duygu. İşte tam...

Kapat