Kalp Duyguların Aynasıdır!

Kalp Duyguların Aynasıdır!

Sevgililer gününe sadece 2 gün kaldı. Uzmanlar bu vesileyle kalp sağlığı ile ilgili bilgiler veriyorlar. Liv Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Özkara, pozitif düşüncelerin ve yaşanan mutlu evliliğin kadın ve erkekte kalp krizi riskini azalttığını söylüyor. Kalbimizin, sadece kan pompalayan bir organ olmadığını, aynı zamanda duygularımızın da organı olduğuna dikkat çekiyor…

Doç. Dr. Ahmet Özkara’nın Kalbimiz İçin Verdiği Tüyolar

“Kalbimiz aşk, sevgi, heyecan, mutluluk, üzüntü, nefret gibi duyguların da aynasıdır. Yapılan son araştırmalar duygularımızın, kalp sağlığımız üzerindeki etkisiçok önemlidir. Stresi azaltın ve sevdiklerinizle mutlu olduğunuz anları artırın.

Sahip Olduklarınızın Kıymetini Bilin!

Hepimiz çağımızın en büyük problemi olan stresle baş etmenin yollarını arıyoruz. Stresin kalp ve damar sistemi üzerine negatif etkileri olduğunu uzun zamandır biliyoruz ama aslında stresi azaltmanın birçok yolu var. Bu yollardan belki de en önemlisi mutlu olduğumuz anları artırmak ve yaşamın negatif etkilerini bertaraf edecek konulara odaklanmaktır. Kısacası duygu dünyamız, stresi yönetmekte en önemli faktördür. Sahip olduklarımızın kıymetini bilmek, sevgi ve saygıyı göz ardı etmemek iç dünyamızda daha dingin ve huzurlu olmamızı sağlayacaktır.

Kalbimiz Sevgi de Pompalar

Bizi üzen olayları düşündüğümüzde ya da yaşadığımızda kalbimizin hızlı attığını, tansiyonumuzun yükseldiğini biliyoruz. Beslenme alışkanlıklarımız da stres altındayken değişir. Tüm bunlar kardiyovasküler sistemimizi de etkileyecek ve belki de damar sertliği ve kalp ritim bozukluğu olarak bize geri dönecektir. Oysaki mutlu olduğumuz, huzurlu hissettiğimiz anlarda tansiyonumuz normal seyreder, nabzımız düşer ve çarpıntı gibi kalbimiz yoracak bulgular yaşanmaz. Kalbimiz vücudumuza sadece kan değil, sevgi de pompalar. Pozitif düşüncenin, sevginin ve sahip olduklarımızın kıymetini bilmenin ruh sağlığına katkısı olacağı gibi kalp sağlığına da çok büyük bir etkisi olacaktır.

Bir Cevap Yazın

© 2010 - 2018 Nihalce. Tüm Hakları Saklıdır.
Lestat
Önceki yazıyı okuyun:
Yoksa Siz Hala "Zencefil" İle Tanışmadınız mı?
Yoksa Siz Hala “Zencefil” İle Tanışmadınız mı?

Pazarda sık sık gördüğüm, patatese benzeyen ama patates olmayan, adını bile merak edip sormadığım "Zencefil" ile tanışalı çok olmadı. Hasta...

Kapat