Severek Yediğimiz Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Severek Yediğimiz Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Annem ile Babam Umre dönüşlerinde kilolarca hurma getirmişler. Hayatımda hiç bu kadar hurma yediğimi hatırlamıyorum. Lezzetli olmasının yanında çokça faydası bulunan hurmanın yararlarını merak edenler için derlediğim, hurmanın faydalarını paylaşıyorum…

Hurma Neye İyi Gelir?

Meyveler arasında, en yüksek kaloriyle şeker orana sahip olmasının yanında, vücudumuz için fazlasıyla gerekli olan sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, klor, demir, çinko, bakır, mangan, flor, iyot, karbonhidrat, selüloz, kalsiyum gibi minerallar, B1, A, B2, B6, C, K, niasin vitamini gibi vitaminleri de içerisinde bulunduruyor. Hurmanın içeriğinde yüzde 20 oranında su bulunuyor. Yapısı lifli olduğu için bağırsaklar için oldukça fayda sağlıyor. Diyet yapanlara bir çok diyetisyen hurmayı öneriyor. Öğün yemeklerinizi yemeden yaklaşık 1 saat önce su ile birlikte 3 adet hurma yerseniz, tokluk hissene kapılıp öğünde daha az yemek yemenizi sağlayabilirsiniz.

100 gram Hurmada Bulunan Özellikler

Karbonhidrat 65,0 gr

Enerji 280,6 kcal

Su 21,4 gr

Protein 2,0 gr(3%)

Yağ 0,5 gr

Lif 8,7 gr

Mineral 1,2 gr

İçerisinde bulundurduğu A vitamini sayesinde unutkanlığa maruz kalınmıyor.

Hücre yaşlanmasını engelliyor ve yüksek miktardaki antioksidan sayesinde, adeta gençlik iksiri oluyor. Hurmanın antioksidan değerini yükseltmek için soğuk ortamda saklamak gerekmektedir.

Severek Yediğimiz Hurmanın Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Çoğunlukla hurma ile beslenen bedevi Araplarda kanser ve kalp hastalıklarının düşük olmasının sebebi araştırmalara göre, hurma ile beslendikleri için olduğu ortaya çıkmıştır.

Kansızlığa iyi geliyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (S.A.V.) bir Hadis-i Şerif’inde, “Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağırbaşlı olur. Çünkü hurma, Hz. Meryem’in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (C.C) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (C.C) onu Meryem’e ikram ederdi.”

Bir Cevap Yazın

© 2010 - 2018 Nihalce. Tüm Hakları Saklıdır.
Lestat
Önceki yazıyı okuyun:
Bir Demet Özlem
Bir Demet Özlem

"Dostluk" kavramını yitirdiğim anda hayatımı dolduran, her daim bana iyi gelen, "Sana ihtiyacım var" dediğimde, tabir-i caizse iki eli kanda...

Kapat